ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ

«ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ»

Με αφορμή τα πρόσφατα δυσάρεστα γεγονότα των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων κατά των θρησκευτικών ναών ή παρεκκλησίων στην πόλη της Κορυτσάς, το Κόμμα των Ελλήνων κάνει έκκληση στις τοπικές και κεντρικές αρχές της αστυνομίας να ασκήσουν άμεσα και υπεύθυνα την υποχρέωσή τους για την αποκάλυψη και σύλληψη των δραστών, την καταδίκη τους και την οριστική καταστολή τέτοιων ενεργειών που προσβάλλουν έντονα τα ιερά και τα όσια μιας κοινότητας.

Τη στιγμή που η χώρα μας διαφημίζεται προς το εξωτερικό ότι είναι η χώρα της υποδειγματικής θρησκευτικής συμβίωσης και οι προσδοκίες όλων μας τείνουν προς την ενσωμάτωσή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, οφείλουν οι αρχές να σταματήσουν αυτές τις επικίνδυνες και προκλητικές ενέργειες, που αν συνεχιστούν, θα υπονομεύσουν σοβαρά όλο το διαχρονικό οικοδόμημα της συμβίωσης και συνεννόησης των διαφορετικών πίστεων σε ένα κοινό κράτος. Οι ορθόδοξοι Χριστιανοί της Κορυτσάς και όλης της Αλβανίας αποτελούν αναπόσπαστο και ευεργετικό κομμάτι της αλβανικής κοινωνίας που διαχρονικά έχουν προσφέρει αρκετά στον πολιτισμό, την κοινωνική παράδοση και κυ-ρίως στην πρόοδο και την ειρήνη ολόκληρης της χώρας.

Τέτοιες επιθέσεις από μεμονωμένες ομάδες ή από οργανωμένα κυκλώματα με στόχο τη διατάραξη της ειρήνης, δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου. Κάθε καθυστέρηση των αρχών για τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών δίνει αφορμή σ΄ αυτούς να συνεχίσουν το έργο τους ανενόχλητοι ό-πως και σε άλλες περιπτώσεις που δηλωμένες  ανθελληνικές και αντιορθόδοξες ομάδες παραμένουν ασύλληπτες και ατιμώρητες.

Το Κόμμα των Ελλήνων είναι δίπλα στους ορθόδοξους της Κορυτσάς και θα ασκήσει όλο το κύρος του ώστε η ένστασή τους να βρει άμεση ανταπόκριση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ