ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ

ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ

Σε κάθε χωριό και σε κάθε σπίτι του Βούρκου και των Ριζών περιοδεύει το εκλογικό επιτελείο του Κόμματος των Ελλήνων με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές στη λίστα της  περιφέρειας Αυλώνας κύριους Χρήστο Κίτσο, Νίκο Κούρη, να ευαισθητοποιήσουν όλους τους συμπατριώτες ότι αυτές οι εκλογές  είναι εθνικές για τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες και χρειάζεται μαζική στήριξη για να πετύχουμε την ανεξάρτητη εκπροσώπηση.

Επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι τα μεγάλα κόμματα, όταν είναι για το συμφέρον τους στραγγαλίζουν τη δημοκρατία και εξαφανίζουν τα μικρά κόμματα, όπως έγινε πρόσφατα μεταξύ ΣΚ και ΔΚ, μην υπολογίζοντας ότι κάποια απ’ αυτά έχουν μια ειδική αποστολή: την προάσπιση δικαιωμάτων κοινωνικών και εθνικών ομάδων που δεν αντιστοιχούν στην πλειοψηφία, τόνισε ο πρόεδρος του Κόμματος κύριος Χρήστος Κίτσος στις ομιλίες του στο Αλύκου, στο Χάλιο και στην Πλάκα. «Εμείς, είπε, ως κόμμα των Ελλήνων δεν πέσαμε στην παγίδα τους και κατεβήκαμε ανεξάρτητοι να διεκδικήσουμε την ψήφο σας, γιατί είχαμε και έχουμε εμπιστοσύνη πως και  εσείς αυτό θέλατε, να είμαστε ανεξάρτητοι, σοβαροί και μαχητικοί  στον κοινό αγώνα μας. Και αν δεν πράτταμε αυτό, σ’ αυτές τις εκλογές, τότε για πρώτη φορά η απόλυτη πλειψηφία των Ελλήνων δε θα είχε που να έριχνε την εθνική ψήφο».

Στις συζητήσεις των συμμετασχόντων έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στις  στάσεις των δύο υποψηφίων βουλευτών κ. Βαγγέλη Ντούλε και κ. Ανδρέα Μάρτου, οι οποίοι έχουν διασφαλίσει προσωπικά εκλόγιμες θέσεις στα μεγάλα αλβανικά κόμματα (ο μεν στο Δημοκρατικό του Μπάσα και ο δε στο Σοσιαλιστικό του Ράμα), και δεν πρέπει να υπονομεύουν την ένωση των Ελλήνων σε δικό τους, πεντακάθαρο εθνικό φορέα. Ο κύριος Κίτσος έκανε ξανά έκκληση ωστε ο καθένας να αφουγκραστεί τη συνειδησή του και να δώσει την πρέπουσα απάντηση σε οποιαδήποτε προσπάθεια διάσπασης και παραπλάνησής τους.

Συζητήθηκαν και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τις περιουσίες, την απασχόληση, την ανασφάλεια και κυρίως για τις παρακρατικές ενέργειες των εθνικιστών σαν ο Ταχίρ Βελίου. Οι συναντήσεις συνεχίζονται σε κάθε σπίτι και με κάθε Έλληνα για να ειπωθεί η αλήθεια και το σωστό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ