ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΑΒΟΣ Υποψήφιος Έπαρχος ΑΛΥΚΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΑΒΟΣ Υποψήφιος Έπαρχος ΑΛΥΚΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΤΣΙΑΒΟΣ

*Υποψήφιος Έπαρχος ΑΛΥΚΟΥ*

Ο  ΒΟΥΡΚΟΣ  ΘΕΛΕΙ  ΕΡΓΑ

ΞΕΡΟΥΜΕ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ , ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ

Σύντομο βιογραφικό.

Ο Χρήστος Τσιάβος, του Γρηγορίου, γεννήθηκε  στο χωριό Αλύκου το 1966. Το Δημοτικό, το Οχτάχρονο και τη μέση Γεωργική Σχολή τα τελείωσε στο χωριό του.

            Ύστερα συνέχισε ανώτατες σπουδές στο Πανεπιστήμιο Τιράνων και είναι Διπλωματούχος  της Οικονομικής Σχολής.   Είναι παντρεμένος με την Βαλεντίνα, το γένος Μπάρκα, και έχουν δύο παιδιά.

            Την περίοδο της μεταπολίτευσης 1990-1991 συμμετείχε  ενεργά στη μεγάλη αλλαγή, που επιτελούνταν στη χώρα και ειδικότερα στο χώρο της Ελληνικής Μειονότητας, για την εδραίωση της Δημοκρατίας.

            Στις 12 Δεκέμβρη 1990 ήταν από τους κύριους πρωταγωνιστές της εξέγερσης των κατοίκων του Αλύκου και όλου του Βούρκου με αφορμή τη δολοφονία των τεσσάρων παλικαριών από το δικτατορικό καθεστώς.

Ήταν συνιδρυτής της Οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο χωριό του Αλύκο και ο πρώτος πρόεδρος της.

            Στις τοπικές εκλογές του 1992, στις οποίες σημειώθηκε πρωτοφανής θρίαμβος των Ελλήνων τοπικών αρχόντων στους Αγίους Σαράντα, Δέλβινο και Αργυρόκαστρο,  ήταν υπεύθυνος του Γραφείου προπαγάνδας της Ομόνοιας..Τότε εκλέχτηκε Νομαρχιακός σύμβουλος στο Νομό Δελβίνου

            Την περίοδο 1993-1997 εργάστηκε ως υπάλληλος στο Δημαρχείο των Αγ. Σαράντα .    Από το 2005 μέχρι το Μάρτιο 2009 εργάστηκε ως υπάλληλος Τελωνείου.

            Από το Μάρτιο 2009  έως  το Φεβρουάριο 2010 διετέλεσε Περιφερειακός Διευθυντής της Εφορίας Αγ. Σαράντα και Δελβίνου. Από τοΦεβρουάριο 2010 έως σήμερα εργάζεται  ως υπάλληλος τελωνείου.

Στις επίπονες προσπάθειες για την ίδρυση και τη λειτουργία του Κόμματος των Ελλήνων «ΕΕΜΜ» «MEGA”, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια η Ομόνοια, αναβαθμισμένη σε κόμμα, ήταν στην πρώτη γραμμή .

Με σκοπό να υπηρετήσει όσο καλύτερα τον τόπο, στις εκλογές της 8-ης  Μαϊου 2011θέτει υποψηφιότητα για Έπαρχος στην Επαρχία  Αλύκου .

            Είναι πεπεισμένος ότι με τις γνώσεις, την εμπειρία, την αποφασιστικότητα και την αγάπη για τον τόπο, θα κάνει πραγματικότητα το όραμα για την ανάπτυξη της πανέμορφης περιοχής του Βούρκου.

            Είναι σίγουρος ότι στην προσπάθεια αυτή, θα έχει μαζί του όλους όσους πιστεύουν και μοχθούν για την ανάπτυξη, την ασφάλεια και την ευημερία του Βούρκου μας.

          Φίλες και φίλοι,

Στις εκλογές της 8ης Μαϊου μας δίνεται η ευκαιρία να αφήσουμε πίσω τη νοοτροπία του χθες μαζί με τους εκφραστές της και να ακολουθήσουμε το δρόμο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, τα χαρίσματα και τις δεξιότητες του λαού μας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο τόπος χρειάζεται την ώθηση για να προχωρήσουμε μπροστά, με έργα ουσίας, που θα αλλάξουν την μέχρι τώρα εικόνα του, προσφέροντας λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες του.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αν και πέρασαν είκοσι χρόνια από τη μεταπολίτευση, τα προβλήματα του Βούρκου όπως το ιδιοκτησιακό, η ασφάλεια των κατοίκων, η παιδεία, το πόσιμο νερό, κλπ, είναι άλυτα. Ήρθε η ώρα να ρίξομε το μεγάλο βήμα, να βγούμε από το τέλμα, στο οποίο μας βουλιάξανε οι μέχρι τώρα Έπαρχοι.

Ήρθε η ώρα της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, της ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, της ΠΡΟΚΟΠΗΣ.                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΑΒΟΣ

Συγκεκριμένες προτάσεις για τον Βούρκο:

Για τις υποδομές και την προσβασιμότητα:

*Κατασκευή ενδιάμεσου οδικού δικτύου για όλα τα χωριά της Επαρχίας.

*Ασφαλτόστρωση του εσωτερικού οδικού δικτύου των χωριών της Επαρχίας.

 Για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα:

*Αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της Επαρχίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

*Ενίσχυση των υπαρχόντων δομών ανάπτυξης

*Σύσταση Συμβουλίου Αποδήμων Συμπατριωτών.

*Ενθάρρυνση και υποστήριξη των επαναπατριζόμενων για να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Στον Πολιτιστικό τομέα.

[[wysiwyg_imageupload:39:]]

*Ανάδειξη των αρχαιοτήτων και των αξιοθέατων της περιοχής με σκοπό την ανάπτυξη του άγνωστου μέχρι τώρα τομέα του τουρισμού.

*Ίδρυση εθνογραφικού και λαογραφικού μουσείου στο κέντρο της Επαρχίας.

*Συγγραφή του ιστορικού της περιοχής του Βούρκου.

 

Για το περιβάλλον:

[[wysiwyg_imageupload:41:]]

*Προώθηση κεντρικής λύσης διαχείρισης των απορριμμάτων στα μεγάλα χωριά της Επαρχίας.

*Αυστηρός έλεγχος της διάθεσης των κτηνοτροφικών αποβλήτων.

Για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους:

[[wysiwyg_imageupload:42:]]

*Ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδασμού της γης, των αρδευτικών και αποστραγγιστικών έργων, νομιμοποίηση και εκσυγχρονισμός των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

*Στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων.

*Ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση της εγκαταλελειμμένης αγροτικής γης.