ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΕΡΜΑΣ, ΜΕΜΟΡΑΧΗΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΤΖΑ

ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΕΡΜΑΣ, ΜΕΜΟΡΑΧΗΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΤΖΑ

Το κυριότερο πρόβλημα που έθεσαν οι κάτοικοι της Γέρμας στη χθεσινή συνομιλία με τον πρόεδρο του Κόμματος των Ελλήνων ήταν εκείνο της χαρτογράφησης των γεωργικών εκτάσεων σύμφωνα με το τίτλο ιδιοκτησίας και η απόδοση πιστοποιητικών από το Υποθηκοφυλακείο. Τόνισαν ότι αυτή η διαδικασία αργεί πάρα πολύ και οι πολίτες αισθάνονται αβέβαιοι για τη δική τους περιουσία που κληρονομήσανε ή τους έδωσε ο νόμος.

Ο κύριος Κίτσος, μεταξύ των άλλων ενημέρωσε ότι από το δήμο Φοινικαίων συγκροτήθηκε ειδικό γραφείο που εξετάζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και μεταβιβάζει το φάκελο προς έγκριση στο υπηθηκοφυλακείο των Αγίων Σαράντα. Εμείς ως κόμμα έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση ώστε να λειτουργήσει και στο νεοσύστατο δημαρχείο ένα γραφείο υποθηκοφυλακείου το οποίο μαζί με τα γραφεία της γεωργίας και πολεοδομίας να βελτιώσουν στο σύστημα το χάρτη των περιουσιών, για να λυθεί σωστά και γρήγορα το πρόβλημα της επικύρωσης των τίτλων ιδιοκτησίας από το νόμο 7501 «Για τη γεωργική γης».

Στη Μεμόραχη και στο Ρουμαντζά, οι πολίτες εξέφρασαν το παράπονό τους για την καθυστέρηση των εργασιών του υπό κατασκευή υδραγωγείου Ναβαρίτσα-Ντερμίσι. Ανάφεραν ότι η κατασκευαστική εταιρία για αρκετό διάστημα έχει σταματήσει τις εργασίες και άφησε ανοιχτά φρεάτια και κανάλια τα οποία αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή των υπερήλικων και παιδιών. Οι Μεμοραχίτες ζήταν επίσης να αξιοποιηθούν τα κτήρια που βρίσκονται σε καλή κατάσταση στο χωριό ως υποδομή για γηροκομεία ή άλλα κοινωνικά ιδρύματα, ενώ οι Ρουμαντζιώτες ζήτησαν να βρεθεί τρόπος για τη μεταφορά των ψηφοφόρων στις 25η Ιουνίου από το χωριό τους προς τη Μεμόραχη, καθώς και την αύξηση του αστυνομικού ελέγχου στην περιοχή γιατί το χωριό αυτό έχει πέσει πολλές φορές θύμα ληστειών.

Και στα τρία αυτά χωριά εκδηλώθηκε ανοιχτά η υποστήριξη των κατοίκων στο κόμμα των Ελλήνων και κυρίως η απόλυτη υποστήριξη στο ιατρό και υποψήφιο βουλευτή στην περιφέρεια Αυλώνας κύριο Νίκο Κούρη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άγιοι Σαράντα 12/06/2017