Η ΦΕΤΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ

Η ΦΕΤΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ

Η  25η Μαρτίου, η  Εθνική Επέτειο της  Παλιγγενεσίας, φέτος τιμάται  από ολόκληρο τον Ελληνισμό κάπως διαφορετικά, χωρίς μαζικούς εορτασμούς, χωρίς παρελάσεις, χωρίς παραστάσεις και απαγγελίες  για τον γνωστό πλέον λόγο που όλοι μας ανασκουμπωθήκαμε στον αγώνα  της Υφηλίου να προστατέψουμε  τις ζωές των ανθρώπων από έναν πολύ επικίνδυνο αόρατο εχθρό, τον κορωναϊό. Λέμε «τιμάται διαφορετικά» γιατί  κανείς Έλληνας σήμερα δε μπορεί να διαγράψει από τη μνήμη του την Επανάσταση που το 1821 αποκατάστησε την Ελευθερία και δημιούργησε το έδαφος να ευδοκιμήσει στο λίκνο της η Πανάρχαια Δημοκρατία.

Την επέτειο αυτή, τιμούν και οι γηγενείς Έλληνες  στην Αλβανία, που περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα  στον κόσμο,  λαχταρούν  τις  αναλλοίωτες αξίες  της Ελευθερίας  και της Προόδου. 

Ως πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» και ως Δήμαρχος  Φοινικαίων,  θα ήθελα να διατυπώσω την ιδιαίτερη υπερηφάνεια των ομοεθνών  μου για την Ένδοξη Ιστορία και τον Διαχρονικό Πολιτισμό του κοινού μας  Έθνους και να διαλαλήσω την εγγυημένη συμπόρευσή μας στον κοινό αγώνα για την προστασία και εξέλιξή τους.

Εμείς ως  γηγενείς  Έλληνες του Εξωτερικού  δύο φορές το χρόνο κυματίζουμε τη γαλανόλευκη στον τόπο μας.  Μια το Μάρτη και μια τον Οκτώβρη. Το υπόλοιπο διάστημα, Αυτή, η Μεγαλόπρεπη, κυματίζει  στις ψυχές μας, γίνεται το Είναι μας! Φέτος ζούμε κάτι διαφορετικό. Φέτος γιορτάζουμε την Επέτειο με τη γαλανόλευκη της ψυχής μας! Φέτος προσευχόμαστε για όλον τον κόσμο να ξεπεράσει την πανδημία που τον κατέλαβε αλλά ποτέ δεν υποχωρούμε από τη δική μας αποστολή να προστατεύσουμε την ιστορία, τους αγώνες, τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την ταυτότητα του Πανελληνίου, αλλά και του δικού μας Ελληνισμού που δοκιμάζεται εδώ στα άγια χώματά του.

 Χαιρετίζουμε την Εξοχότατη  Νέα Πρόεδρο της  Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία  Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ευχαριστούμε που αναφέρεται  στο μήνυμά της στη συμβολή των Ελλήνων της διασποράς στον αγώνα του 1821. Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός θα είναι πάντα στο πλευρό του Μητροπολιτικού Ελληνισμού όπως και απαιτεί να τον στηρίξουν αυτές τις δύσκολες στιγμές που απειλείται η επιβίωσή του.

 Ας είναι αυτές οι δύσκολες στιγμές αφορμή για μεγαλύτερη σύμπνοια, δημιουργικότητα και διορατικότητα για τη διασφάλιση των αγαθών που επιφέρουν επαναστάσεις όπως αυτή του 1821!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΣΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ