ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Δύο ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης στο προεδρείο του Κόμματος των Ελλήνων που συνήλθε το Σάββατο το μεσημέρι στα καινούργια γραφεία στην πόλη των Αγίων Σαράντα: τα πρόσφατα  τεκταινόμενα εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας  και η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε για την προστασία των κεκτημένων δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και η διαχρονική απαίτηση για συσπείρωση των ελληνικών δυνάμεων σε ένα μέτωπο για την από κοινού αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.

Όπως και σε άλλες ανακοινώσεις του, το κόμμα των Ελλήνων, χαρακτήρισε άνανδρη και στοχευόμενη τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο Βουλιαράτες την 28η Οκτωβρίου και άκρως προσβλητική την  καθυστερημένη παράδοση της σορού του στην οικογένειά του. Χαρακτήρισε επίσης ανεύθυνη και επικίνδυνη τη στάση της αλβανικής πολιτείας-χωρίς εξαίρεση μηδενός- αλλά και αρκετών μέσων μαζικής ενημέρωσης που με ανείπωτη μανία έσπειραν μίσος στους κόλπους του αλβανικού λαού και  τρομοκρατούν  καθημερινά τους Έλληνες με την ασφυκτική παρουσία της μυστικών υπηρεσιών  και της αστυνομίας στα χωριά, στις τελωνιακές διαβάσεις και στις κρατικές υπηρεσίες που εργάζονται μερικοί. Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα ανθρώπων που κρατούνται και ανακρίνονται παράνομα ολόκληρες ώρες στις διαβάσεις αυτές. Πρωτοφανή είναι και η εισαγγελική παρέμβαση στο Δήμο Δερόπολης σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας του Κ. Κατσίφα.

Σ’ αυτές τις καταστάσεις, τονίστηκε στο προεδρείο, είναι απαραίτητη η άμεση αντίδραση του κόμματος για την καταγγελία όχι μόνο στην αλβανική πολιτική, αλλά και στα ευρωπαϊκά φόρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων  της στάσης των αλβανικών κρατικών αρχών απέναντι στο σύνολο των Ελλήνων που είναι από τους πιο φιλήσυχους πολίτες αυτής της χώρας. Είναι επίσης απαραίτητη η επανάληψη της απαίτησης να ριχτεί άπλετο φως στη δολοφονία του νεαρού από τους Βουλιαράτες  και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που οδήγησαν τα πράγματα ως το μοιραίο. Μέχρι στιγμής, ούτε η οικογένεια, ούτε η κοινότητα έλαβε κάποια απάντηση γ’ αυτό το θέμα.

Ταυτόχρονα, το Κόμμα των Ελλήνων, αναφερόμενο στο βεβαρημένο κλίμα που δημιούργησε η κρατική μηχανή , κάνει έκκληση στους  συμπατριώτες μας να μην δειλιάσουν και να μην παρατήσουν τα όπλα στον αγώνα τους για τα δικαιώματα σ’ αυτή τη χώρα. Είναι δυσάρεστο το γεγονός που μερικοί σκέφτονται να ρίξουν μαύρη πέτρα και να πουλήσουν τις περιουσίες τους σ΄αυτά τα μέρη που τους χάρισαν οι πρόγονοί τους. Η μικρή, αλλά δική μας  πατρίδα δεν πουλιέται και ούτε χαρίζετε.

Στη σύσκεψη του προεδρείου ετέθη και το θέμα συνεργασίας με την Ομόνοια  και ειπώθηκε ότι το Κόμμα των Ελλήνων  θεωρεί ότι η σύμπραξη των ομογενειακών φορέων για το καλό του Ελληνισμού είναι μια αναγκαιότητα και η υλοποίησή της εξαρτάται από το πόσο σοβαρές θα είναι οι πλευρές  κατά τη διαπραγμάτευση. Ακόμη δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πλατφόρμα συνεργασίας και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούν  και συνεργαστούν οι αντίστοιχες επιτροπές.

Το Κόμμα των Ελλήνων επαναφέρει δυναμικά στην επικαιρότητα και τα σημαντικά θέματα περιουσιών, ποσοστιαίας συμμετοχής στο δημόσιο, στην αστυνομία και στη δικαιοσύνη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και ταυτόχρονα αναζητεί  βήμα ώστε η δυσάρεστη πραγματικότητα να γίνει γνωστή με επιχειρήματα στους ευρωπαϊκούς φορείς, χωρίς λογοκρισία.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

Άγιοι Σαράντα 01/12/2018