Κανείς δε θα μας αγαπήσει αν εμείς οι ίδιοι δε σεβαστούμε τον εαυτό μας

Κανείς δε θα μας αγαπήσει αν εμείς οι ίδιοι δε σεβαστούμε τον εαυτό μας

Το Βρυώνι και το Μεσοπόταμο επισκέφτηκε χθες το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος των Ελλήνων κύριος Νίκος Κούρης. Στο διάλογο που είχε κυρίως με νέους ανθρώπους επικράτησε η συζήτηση για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της αυτόνομης και οργανωμένης φωνής στην αλβανική βουλή και για άλλα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι κάτοικοι των χωριών αυτών.

«Κανείς δε θα μας αγαπήσει αν εμείς οι ίδιοι δε σεβαστούμε τον εαυτό μας, είπε ο κύριος Κούρης στο Βρυώνι, αν εμείς δε σταθούμε από μόνοι μας όρθιοι. Το Κόμμα των Ελλήνων κατεβαίνει ανεξάρτητο  σ’ αυτές τις εκλογές για να δώσει την ευκαιρία σε εσάς να επιδείξετε την αντοχή σας, την υπερηφάνειά σας και όχι την υποδούλωση. Εμείς δεν εγκαταλείπουμε το καράβι στη μέση του ωκεανού όπως έκαναν κάποιοι άλλοι για να λυτρώσουν μόνο τον εαυτό τους. Αυτές είναι ιστορικές στιγμές και πρέπει όλοι μας να ξυπνήσουμε, γιατί χανόμαστε. Χάνονται οι περιουσίες μας, χάνεται η ταυτότητά μας, καταρρέουν τα μοναστήρια μας, καταπατούνται τα δικαιώματά μας  γι΄ αυτό πρέπει να αντισταθούμε. Και η αντίσταση ξεκινάει από την επιλογή σας: θέλετε ανεξάρτητη δική σας φωνή ή θέλετε να μας αντιπροσωπεύουν τα άλλα κόμματα που δεν αναφέρουν ούτε το όνομά μας στα προγράμματά τους».

Στο Μεσοπόταμο ο κύριος Κούρης είπε ότι στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να αναβαθμίσουμε την ελεύθερη φωνή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας,  να τονώσουμε το ηθικό του κόσμου στον αγώνα για επιβίωση και να επαναφέρουμε τη Δημοκρατία και την ομόνοια στη μειονότητα.

Αρκετοί παρευρισκόμενοι έκαναν έκκληση ώστε όλος ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός να ψηφίσει σύσσωμα το Κόμμα των Ελλήνων, γιατί αυτό και μόνο αυτό μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους.

13.06.2017

Άγιοι Σαράντα