ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Αγαπητοί συμπατριώτες!

Όταν ο πολίτης καλείται να ψηφίσει και να εκλέξει τους εκπροσώπους του, είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας. Για εμάς τους  Έλληνες όμως, οι εκλογές δεν είναι μόνο ένα πολιτικό γεγονός, αλλά και μία εθνική πρόκληση καθώς ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, καλείται να εκπροσωπηθεί στην Αλβανική Βουλή. Όχι για να αποκαταστήσει επαγγελματικά κάποιους ανθρώπους, αλλά να μεταφέρει και να επιλύσει τα προβλήματα της δικής μας κοινότητας. Αυτή η εκπροσώπηση δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα μεγάλα αλβανικά κόμματα με υποψηφίους που υποδεικνύουν οι αρχηγοί τους, αλλά από ανθρώπους που είναι ανεξάρτητοι, γνωρίζουν την καθημερινότητα, ζουν τα προβλήματα και αγωνιούν πραγματικά για το μέλλον του Ελληνισμού.

Δυστυχώς η «Ομόνοια», η οργάνωση που όλοι αγαπήσαμε και υπηρετήσαμε, τα τελευταία χρόνια έπαψε να εκπροσωπεί και να υπηρετεί τον τόπο μας και έγινε ιδιοκτησία και εργαλείο κάποιων ανθρώπων για την πολιτική και οικονομική τους επιβίωση. Το Κόμμα των Ελλήνων, με αίσθημα ευθύνης για το μέλλον του τόπου, τόσο πριν τη δημιουργία του, όσο και πριν τις εκλογές, εξάντλησε όλα τα περιθώρια με τη σημερινή ηγεσία της Ομόνοιας για την ένωση του Ελληνισμού. Δυστυχώς όμως, παρά την ειλικρινή μας πρόθεση, δεν υπήρχε κανένα σημείο επικοινωνίας, γιατί εμείς μιλούσαμε για την ανάγκη εκπροσώπησης, για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς  που καταστρέφεται, για την προάσπιση των περιουσιών μας που υφαρπάζονται, για την αναβάθμιση της ελληνικής παιδείας που απονευρώνεται, για την προκοπή στον τόπο μας, ενώ η άλλη πλευρά μιλούσε για την ανάγκη εκλογής τους!

Φίλες και φίλοι!

Στα τρία χρόνια παρουσίας του, το Κόμμα των Ελλήνων δέχτηκε έναν απίστευτο πόλεμο λάσπης και συκοφαντιών. Σας δηλώνουμε με όλη την ειλικρίνεια μας πως το κάθε βήμα μας έγινε και γίνεται με γνώμονα τα  συμφέροντα της ιδιαίτερης  πατρίδας μας και του Ελληνικού Έθνους γενικότερα. Ο περίπλοκος εκλογικός νόμος και κάποιες άλλες νομικές δυσκολίες, δεν μας επέτρεψαν αυτή τη φορά την ανεξάρτητη κάθοδο στις εκλογές, όπως ήταν η επιθυμία μας. Η παρουσία μας στη συμμαχία της «Απασχόλησης Ευημερίας και Ένταξης», στην οποία ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας, έγινε κατόπιν γραπτής συμφωνίας με το σημερινό πρωθυπουργό της χώρας, στην οποία δεσμεύεται σε πρόταση δέκα σημείων  που απορρέουν από το «Πλαίσιο Αιτημάτων» του Κόμματος των Ελλήνων για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα το οποίο αποτελεί και τον ιστό  του προγράμματός του. Κάθε άλλη ερμηνεία που γίνεται από επιδέξιους κήρυκες είναι εκ’ του πονηρού και ο χρόνος θα τους διαψεύσει.

Αγαπητοί συμπατριώτες!

Η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι γεωπολιτικές εξελίξεις, σκιαγραφούν ένα αβέβαιο μέλλον και απαιτούν όσο ποτέ άλλοτε την ενότητα του Ελληνισμού. Όχι μία ενότητα επιφανειακή αλλά ενότητα ουσίας, ενότητα με όραμα που θα βασίζεται στις ανεξίτηλες ελληνοχριστιανικές αρχές της φυλής μας. Το Κόμμα των Ελλήνων είναι ο αυθεντικός χώρος στον οποίο μπορεί να αναπτυχθούν αυτές οι αρχές και οι αρετές, γιατί αποτελείται μόνον από ΄Ελληνες και απευθύνεται σε ΄Ελληνες.Τα ψηφοδέλτια του κόμματός μας στο Αργυρόκαστρο, στην Αυλώνα, στην Κορυτσά, στα Τίρανα κ.α. απαρτίζονται από νέους και άξιους επιστήμονες που έχουν όλη τη διάθεση να προσφέρουν στον τόπο τους.

Ψηφίστε ΕΕΜΜ – MEGA!

Δώστε βήμα στον Ελληνισμό και προοπτική στο Μέλλον!

Χρήστος Κίτσος

Πρόεδρος ΕΕΜΜ-MEGA