ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΤΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΤΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 Συνάντηση με το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα είχε πριν λίγες μέρες κατά την σύντομη επίσκεψή του στην Αθήνα ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ. Ο κύριος Χρήστος Κίτσο ενημέρωσε τον κύριο Ρήγα για την προεκλογική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Αλβανία εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2017 και ειδικά στάθηκε στην δυσχερή κατάσταση που επιβάλλεται στα πλαίσια αυτά στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Ο κύριος Κίτσος τόνισε ότι η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία βρίσκεται υπό καθεστώς συνεχόμενων πιέσεων και εκβιασμών που ασκούν γνωστοί ανθελληνικοί παράγοντες, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα ενθαρρύνονται και από τις κρατικές αρχές.

Επισήμανε επίσης ότι σ’ αυτές τις καταστάσεις η συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της ηρεμίας στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας είναι απαραίτητη.

Εκ μέρους του ο κύριος Παναγιώτης Ρήγας εκτίμησε ότι όντως το επιτελείο της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Αλβανία και κυρίως εστιάζεται στα θέματα της ΕΕΜ, χωρίς τη διευθέτιση των οποίων ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρώπη  θα είναι δύσκολος.

Ο κ. Ρήγας ευχήθηκε στον πρόεδρο του Κόμματος κ. Κίτσο καλές επιτυχίες στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ