Συνάντηση με εκπρόσωπους Βορειοηπειρωτικών φορέων στην Αθήνα

Συνάντηση με εκπρόσωπους Βορειοηπειρωτικών φορέων στην Αθήνα

Με εκπρόσωπους βορειοηπειρωτικών φορέων στην Αθήνα  που εκπροσωπούν την πλειονότητα των εν Ελλάδι Βορειοηπειρωτών συναντήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου ο Πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ – ΜΕΓΚΑ κ. Χρήστος Κίτσιος.
Θέματα της συνάντησης ήταν η αναγκαιότητα της ανεξάρτητης εκπροσώπησης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στη νέα βουλή της Αλβανίας που θα προκύψει απ’ τις εκλογές της 25ης Ιουνίου αλλά και ο συντονισμός για μαζική συμμετοχή.
Κοινή διαπίστωση των παρευρισκομένων αποτέλεσε το γεγονός πως κάθε φορά που κάποιος ελληνικής καταγωγής υποψήφιος εξελέγη βουλευτής με αλβανικό κόμμα δεν κατόρθωσε ποτέ να υψώσει ανάστημα και να καταγγείλει την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ΕΕΜ.
Ο Πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων κατήγγειλε τον αλβανικό εθνικισμό που έχει ριζώσει σε όλο το πολιτικό φάσμα ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως ενώ του έγιναν προτάσεις για συμμετοχή σε εκλόγιμες θέσεις αλβανικών κομμάτων προτίμησε να παραμείνει πιστός στις αξίες και στο ήθος με το οποίο πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια.
Στην συζήτηση που ακολούθησε με τους παρευρισκόμενους απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις φήμες που διαδίδουν κάποιοι κύκλοι για ενδεχόμενη παραίτησή του και απόσυρση του Κόμματος των Ελλήνων από την εκλογική διαδικασία έκανε ξεκάθαρο με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως κάτι τέτοιο ούτε ευσταθεί και ούτε πρόκειται ποτέ να συμβεί.
«Το Κόμμα των Ελλήνων παραμένει πιστό στις αξίες και στα ιδανικά που πρεσβεύει και δεν πρόκειται ποτέ να προδώσει την εμπιστοσύνη των Βορειοηπειρωτών αλλά και ούτε να υποκύψει σε πιέσεις και εκβιασμούς», τόνισε ο κ. Κίτσιος.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΕΜΜ έκανε έκκληση για δυναμική προσέλευση στις κάλπες ώστε στις 26 Ιουνίου ο Ελληνισμός στην Αλβανία να βγει αριθμητικά ενισχυμένος έναντι των υπόλοιπων αλβανικών κομμάτων.