ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΥΚΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΥΚΟ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΠΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

Ιδιαίτερα συναισθηματική ήταν η συνάντηση του υποψήφιου βουλευτή στην περιφέρεια του Αλώνα του Κόμματος των Ελλήνων κ. Νίκου Κούρη με τους κάτοικους του χωριού Αλύκο σήμερα τις πρωινές ώρε. Και αυτό πρωτίστως από την ανθρώπινη και ταπεινή τοποθέτηση του υποψηφίου, αλλά και από την παρουσία κατά το τέλος της συνάντησης του Γενικού προέδρου της Ομόνοιας Λεωνίδα Παππά.

«Ο αρχηγός του ΚΕΑΔ κάνει αριθμητικούς υπολογισμούς για το πως μπορεί να βγει βουλευτής για πολλοστή φορά. Και πιστεύει ότι αν δεν υπάρχει Αυτός, δεν υπάρχει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, τόνισε  ο κύριος Κούρης μεταξύ άλλων στην ομιλία του. Δεν είναι όμως έτσι. Εμείς υπάρχουν, επιμένουμε και διεκδικούμε να έχουμε τη δική μας θέση στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας ως ξεχωριστή οντότητα, χωρίς μεσολαβητές. Γι’ αυτό το κόμμα των Ελλήνων είναι εδώ, να καλέσει όλους τους Έλληνες να στηρίξουν τη δική τους φωνή για να έχουν αύριο λόγο στα κέντρα αποφάσεων όχι ως μαριονέτες άλλων δυνάμεων, αλλά ως πραγματικοί εκπρόσωποι των συμφερόντων τους.

Καταθέστε την ψηχή σας σ’ αυτές τις εκλογές και μην ακούτε κανέναν. Εμείς ξέρουμε τι λέει η ψυχή σας. Μην τσακίζεστε αν κάποιοι κρατικοδίαιτοι σας πιέζουν να αλλάξετε την απόφασή σας. Το Αλύκο έχει μια ιστορία που τη γνωρίζουμε όλοι και αυτή η ιστορία διδάσκει, εμπνέει. Αφαιρέστε το δικαίωμα εκπροσώπησης εκείνων που φέρονται ως λυτρωτές σας με τη δύναμη των αλβανικών κομμάτων και επιλέξτε τη δική σας φωνή που είναι το κόμμα των Ελλήνων Σας διευκρινίζω ότι, τα μεγάλα κόμματα είναι ίδια:όταν είναι στην κυβέρνηση μας τσακίζουν και όταν είναι στην αντιπολίτευση μας χαϊδεύουν για να μας κατατροπώσουν όταν έρθουν στην εξουσία».

Ο κύριος Κούρης ως γιατρός και άνθρωπος χαίρει μεγάλης εκτίμησης  όχι μόνο στο Αλύκου, αλλά και στους δύο νομούς των Αγίων Σαράντα και Δελβίνου και ο λόγος του είναι σεβαστός παντού.

Ο κύριος Λεωνίδας Παππάς, πρόεδρος της Ομόνοιας, εμπέδωσε την τοποθέτηση του κ. Κούρη προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι: «Οταν πάμε να ψηφίσουμε, πάμε να επιβραβεύσουμε. Εγώ επιβραβεύω το Νίκο Κούρη γιατί τον αγαπούν όλοι. Δεν υπάρχει πιο δημοφιλής άνθρωπος σ’ αυτόν τον κόσμο. Συμμετέχει στη λίστα του Κόμματος των Ελλήνων. Ποιος δε χρωστάει πράγματα στο Νίκο Κούρη, το γιατρό. Αυτό θα ήθελα να επιβραβεύσω. Αν ήθελα να τιμωρήσω κάτι σήμερα θα ήταν η πολιτική του Έντι Ράμα, που τους δικούς μας τους ανθρώπους τους εκβιάζει γιατί έχουν μια θέση δουλειάς. Αυτό δε γινόταν ποτέ και λυπάμαι γιατί μπαίνουν σ’ αυτή τη διαδικασία και οι υπάλληλοι του δήμου, του δήμου που ο Χριστάκης Κίτσιος και εγώ στηρίξαμε ώστε αυτά τα πέντε παιδιά που μείναμε εδώ να γίνουμε νοικοκυραίοι στον τόπο μας. Αντί να γίνουμε νοικοκυραίοι στον τόπο μας, κάποιοι φέρνουν νέους αγάδες. Είναι λυπηρό που αφεντικά στον τόπο μας είναι άλλοι και όχι εμείς… Κανέναν ψήφο σ΄αυτή την πολιτική γιατί ο Έντι Ράμα με την ψήφο σας θέλει να πει ότι ο Χριστάκης ο Κίτσος, ο Λεωνίδας Παππάς είναι κάποιοι ακραίοι και οι Έλληνες είναι με μένα. Ξέρετε από μόνοι σας τι πρέπει να κάνετε. Όχι τι θα κάνετε μόνο εσείς. Έχετε κι ένα γείτονα, έχετε κι ένα συμπέθερο, έχετε παιδιά στην Ελλάδα. Να τους ενημερώσετε όλους να κάνουν αυτό που πρέπει, το Σωστό».

Την έναρξη της δραστηριότητας έκανε   ο διαχειριστής της Δημοτικής Ενότητας Αλύκου κύριος Βασίλης Στούκας, ο οποίος τόνισε ότι « Οι εκλογές είναι προ των πυλών. Η κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει τη μειονότητα. Εμείς πρέπει να αντισταθούμε. Οι αριθμοί υπάρχουν. Να βοηθήσουμε το ΜΕΓΚΑ, το μοναδικό κόμμα των Ελλήνων για να έχουμε δική μας εκπροσώπηση».

Ο Γιώργος Ιωαννίδης στο λόγο του, αφού ανάφερε το μύθο του αμπελουργού για τη δύναμη της ένωσης, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν το Κόμμα των Ελλήνων γιατί στις φλέβες μας κυκλοφοράει αίμα ελληνικό. Ο διαχειριστής της Δημοτικής Ενότητας Λιβαδειάς κύριος Ηλίας Καλυβιώτης  τόνισε ότι η μειονότητα βάλλεται από όλες τις μεριές, είναι ταυματισμένη και αιμορραγεί και πρέπει να μεταγγίσουμε το δικό μας αίμα για να επανέλθει.

Άγιοι Σαράντα, 18.06.2017