ΣΥΝΗΛΘΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΥΝΗΛΘΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

-Ο Χρήστος Κίτσος, υποψήφιος δήμαρχος Φοινικαίων-

Το Εθνικό Συμβούλιο του Κόμματος των Ελλήνων συνήλθε χθες το απόγευμα στο Ντερμίσι για να επιλέξει, όπως ορίζει το καταστατικό, υποψήφιους δημάρχους και υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους για τους δήμους Φοινικαίων, Αγίων Σαράντα και Δερόπολης και ταυτόχρονα να ορίσει τη στρατηγική και τις τακτικές  που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα κατά τη διάρκεια της παρούσης εκλογικής αναμέτρησης, αλλά και στη συνέχεια.

Την έναρξη της σύσκεψης έκανε ο κύριος  Ηλίας Καλυβιώτης ως πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, ο οποίος εφόσον τόνισε την κρισιμότητα των καταστάσεων και την αναγκαιότητα μεγαλύτερης συσπείρωσης του κόμματος, υπέβαλλε ενώπιον του συμβουλίου την παραίτησή του από την υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου στο Δήμο Φοινικαίων, δηλώνοντας ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος κ. Χρήστου Κίτσου. Έκανε έκκληση και στα μέλη του συμβουλίου να αφοσιωθούν στον αγώνα για τη νίκη, η οποία δεν είναι προσωπική υπόθεση, αλλά υπόθεση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για την επίλυση των περιουσιακών, αναπτυξιακών  και άλλων προβλημάτων της.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος κύριος Νίκος Κούρης, εκτιμώντας την ευγενή πράξη του Ηλία Καλυβιώτη, τόνισε στη συνέχεια ότι με τέτοια συμπεριφορά αποδεικνύουμε ότι οι άνθρωποι που αγωνίζονται μέσα σ’ αυτό το κόμμα βάζουν πάνω από τα προσωπικά τους τα κοινά προβλήματα και θυσιάζουν γι’ αυτά. Και σ’ αυτές τις εκλογές κατεβαίνουμε αυτόνομα  ζητώντας την ψήφο όλων των Ελλήνων με το σύνθημα «Αγαπάμε τον τόπο μας- θέλουμε πρόοδο, μπορούμε καλύτερα». Και αυτό το αποδείξαμε στο παρελθόν πως ως πολιτική δύναμη συμμετέχουμε στο διάλογο και συμπράττουμε μόνο για το καλό της μειονότητας και όχι για τα προσωπικά συμφέροντα. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η συζήτηση του γενικού Γραμματέα του Κόμματος κ. Ζήσου Λούτση, ο οποίος εκτός των άλλων υπογράμμισε και την αναγκαιότητα πολλαπλασιασμού του αριθμού των δημοτικών συμβούλων στα δημαρχεία.

Στο τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα ότι εντός της εβδομάδας που έρχεται καλείται σε ακρόαση στο Εθνικό Συμβούλιο ο υποψήφιος δήμαρχος να καταθέσει το δικό του αναλυτικό πρόγραμμα  για τη διοίκηση του Δήμου Φαινικαίων και κυρίως για τις πρακτικές ενέργειες για την επίλυση θεμάτων που εκκρεμούν δεκαετίες ολόκληρες σε σχέση με τα περιουσιακά, την ασφάλεια, την παιδεία, την ανάπτυξη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ