ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ

H δήλωση παραίτησης από την αρχηγία της οργάνωσης ΔΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», του  κυρίου Λεωνίδα Παππά, την προηγούμενη εβδομάδα  επανέφερε στη σκέψη της πλειοψηφίας  του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού πολλά και σοβαρά ερωτήματα για τις  τύχες της οργάνωσης και το εθνικο-πολιτικό μέλλον της ίδιας της ελληνικής μειονότητας. Σύμφωνα με τη δήλωση ο πρόεδρος παραιτήθηκε από την προσπάθεια επαναφοράς της Ομόνοιας στη αρχική της αποστολή που είναι η συσπείρωση και καθοδήγηση του Ελληνισμού στον αγώνα για τα εθνικά δικαιώματα και την προκοπή στην ιδιαίτερη πατρίδα. Και οι λόγοι που τον απογοήτευσαν: η έλλειψη της δημοκρατίας, η προσωπική πολιτική, η καθεστωτική καταστρατήγηση ολόκληρου του μηχανισμού της οργάνωσης και τη μετατροπή του σε βραχίονα εξυπηρέτησης ιδιοτελών και όχι κοινών συμφερόντων .

Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», όλο αυτό το διάστημα έλπιζε σε μία συνεννόηση ευρύτερης κλίμακας για την εύρεση κοινής λύσης για το πολιτικό μέλλον της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, κατέβαλε αρκετές  προσπάθειες ώστε με ορθολογιστικούς όρους και προσπάθειες να επιτευχθεί η Συμμαχία των Ελλήνων- αυτό που κάποιοι το λένε Συσπείρωση. Και η επίτευξη αυτή να ήταν εντός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με ανανεωμένους στόχους, με μαζική κινητικότητα και πατριωτική μαχητικότητα.

Η Ομόνοια είναι όλων των Ελλήνων και δεν πρέπει να παραμείνει στα χέρια μόνον μερικών αυτοαποκαλούμενων πατριωτών.

Στη σκέψη και τη συνείδησή μας αυτές τις στιγμές πρέπει να πρυτανεύσει η λογική , η σύνεση και η πολιτική ωριμότητα ώστε  να γεφυρωθούν  τα χάσματα  ,να ξεπεραστούν οι φοβίες, να ενωθούν όλες οι παρατάξεις  και να  συμβαδίσουμε στον αγώνα για τα δικαιώματά μας  για να ανταποκριθούμε όλοι μας επάξια στο χρέος που μας άφησαν οι πρόγονοί μας να παραμείνουμε αναλλοίωτοι στις πατρογονικές εστίες.

Κάνουμε έκκληση στην Επιτροπή διοργάνωσης της συνδιάσκεψης της Ομόνοιας να σταματήσει εγκαίρως τις  αρχαιρεσίες  χωρίς διαφάνεια και χωρίς τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων, να καλεστεί στρογγυλή τράπεζα με την ευρύτερη αντιπροσώπευση όλου του πολιτικού και στελεχιακού φάσματος της μειονότητας στοχεύοντας στην εφαρμογή της δημοκρατικής αρχής των εκλογών της ηγεσίας της Ομόνοιας από τη βάση, αλλά και  στην ευρύτερη συνεννόηση να διεκδικήσουμε κοινή παρουσία στην τοπική και στην νομοθετική εξουσία όπου μπορούμε να επιβάλλουμε τις προτάσεις μας σε κάθε κυβέρνηση και σε κάθε κέντρο που διαχειρίζεται τις τύχες μας.

Αυτές τις στιγμές προσπερνάν πολλά και σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με εμάς όπως οι κυβερνητικές διατάξεις για την εφαρμογή του νόμου « Περί Μειονοτήτων», συζητείται ο εκλογικός νόμος κλπ, και θα έπρεπε να  συγχρονίζαμε τις ενέργειές μας ώστε απ’ αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις να επωφελούνταν ουσιαστικά η δική μας μειονότητα. Τα προβλήματα είναι κοινά γι’ αυτό και οι προσπάθειες πρέπει να είναι συλλογικές.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ