Το Κόμμα των Ελλήνων χαιρετίζει και στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Χιμάρα

Το Κόμμα των Ελλήνων χαιρετίζει και στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Χιμάρα

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των κατοίκων του Δήμου Χιμάρας με υπουργούς της αλβανικής κυβέρνησης και τον δήμαρχο Γιώργο Γκόρο με θέμα συζήτησης το ιδιοκτησιακό ζήτημα και το πολεοδομικό σχέδιο ανάπλασης του κέντρου της Χιμάρας.
 
Το Κόμμα των Ελλήνων χαιρετίζει και στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Χιμάρα για το φλέγον ζήτημα του ιδιοκτησιακού, θεωρώντας πως ο διάλογος με τους άμεσα ενδιαφερόμενους είναι ο ισχυρότερος και ίσως ο μοναδικός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων.  Μια λύση που πρέπει να δοθεί τόσο για την Χιμάρα όσο και για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα είναι η ολοκλήρωση του κτηματολογίου. Αυτό στην ουσία αποτελεί το πρώτο βήμα ουσιαστικής ανάπτυξης.
 
Ως Κόμμα των Ελλήνων καλούμε για άλλη μια φορά την αλβανική κυβέρνηση αλλά και τον δήμαρχο Χιμάρας να σεβαστούν το αναφαίρετο δικαίωμα των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας για την επιστροφή των περιουσιών που τους αφαιρέθηκαν από το Κομουνιστικό Καθεστώς.
 
Γραφείο Τύπου