ΤΟ ΣΤΕΡΝΟ «ΧΑΙΡΕ» ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΤΕΡΝΟ «ΧΑΙΡΕ» ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ

Δώδεκα ημέρες συνέχεια η σορός του άκακου νεαρού συμπατριώτη μας Κωνσταντίνου Κατσίφα κρατήθηκε αδικαιολόγητα από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της χώρας άταφη, μακριά από τους γονείς του, μακριά από τη γενέτειρά του. Με την πράξη αυτή και όλες τις προσπάθειες συγκάλυψης της άνανδρης, επιτηδευμένης εν ψυχρώ δολοφονίας την ημέρα Εορτασμού της Εθνικής Γιορτής μας  στους Βουλιαράτες, κλονίστηκαν ανεπανόρθωτα η εμπιστοσύνη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ως προς τη λειτουργία του κράτους δικαίου και εξανεμίστηκαν οι  τελευταίες ελπίδες της αν στο μέλλον θα έχει την πρέπουσα αντιμετώπιση στην προώθηση και εφαρμογή των δικαιωμάτων της.

Ως Έλληνες και ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι ας δώσουμε σήμερα το τελευταίο «χαίρε» στο δικό μας παιδί που ερωτεύτηκε υπερβολικά τη γαλανόλευκη και με περίσσια τόλμη πέρασε στην αθανασία! Και αυτό είναι το ελάχιστο χρέος μας.

Για όλους εμάς όμως, το τεράστιο, το ασήκωτο χρέος προβάλει τώρα, μετά το «χαίρε» του Κωνσταντίνου, που τάραξε τα νερά της κοιμισμένης συνείδησής μας: Το χρέος της  διάσωσης και αποκατάστασης των ελευθεριών και δικαιωμάτων του Ελληνισμού  σ’ αυτή τη χώρα.

Ως κόμμα των Ελλήνων, για μία ακόμη φορά δηλώνουμε τη βαθιά απογοήτευσή μας για την πολιτική και πράξη απαξίωσης που ακολουθούν οι κρατικές αρχές σχετικά με τα ανθρώπινα και τα μειονοτικά δικαιώματα, τα κυρίως σχετιζόμενα με την ασφάλεια της ζωής, με την κατοχύρωση των περιουσιών, με την παιδεία, με τον πολιτισμό και κυρίως με την ποσοστιαία συμμετοχή στα κέντρα αποφάσεων και απασχόλησης. Προχθές στους Βουλιαράτες διαπιστώσαμε ξεκάθαρα ότι στο σώμα  της κρατικής αστυνομίας δεν υπήρχε κανένας Έλληνας της Αλβανίας και αυτό επειδή όλα αυτά τα χρόνια εκδιώχτηκαν με σκληρούς και βελούδινους τρόπους από το ίδιο το κράτος.

Καμία ελπίδα δεν υπάρχει για απόδοση δικαιοσύνης από τα αλβανικά δικαστήρια σχετικά με τις περιουσίες  των Ελλήνων όχι μόνο επειδή οι δικαστές είναι διεφθαρμένοι, αλλά και επειδή  οι ομογενείς λειτουργοί της δικαιοσύνης μετριούνται στα δάκτυλα και ασκούν το επάγγελμά τους σε συνθήκες περιορισμού. Γι’ αυτό και οποιαδήποτε απαίτηση της οικογένειας Κατσίφα για την αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά και κάθε απαίτηση αλβανού πολίτη ελληνικής καταγωγής δεν πρόκειται να βρουν ανταπόκριση σ’ αυτό το κράτος.

Ο τόπος μας ερημώνει, η μικρή μας πατρίδα αργοπεθαίνει εδώ και πολλά χρόνια τώρα.

Μήπως αυτή καθεαυτή πράξη επανόδου του Κωνσταντίνου σταθεί αφορμή για τη δική μας επάνοδο; Μήπως αυτή η θυσία, αυτό το αθώο αίμα δώσει οργή και πείσμα στη συνείδησή μας για να επαναφέρουμε στη ζωή τον τόπο μας;

Το στερνό «χαίρε» στον Κωνσταντίνο ας είναι και για μας η απαρχή μιας λυτρωτικής δέσμευσης στο χρέος μας προς το Έθνος και τους συνανθρώπους μας !

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

08.11.2018